Projek Semasa

KARYA RESIDENSI

Karya Residensi sebuah lagi projek berprestij yang dibangunkan oleh Selaman Sejati Sdn Bhd. Projek ini terletak di Jalan Kota Raja, Klang Selangor Darul Ehsan dan ianya adalah berhadapan Sekolah Menengah Agama Tinggi Sultan Hishamuddin, Klang. Berkeluasan 17 ekar, tapak asal projek ini adalah tapak istana lama iaitu Istana Alam Shah.

Karya Residensi mengandungi 161 unit Teres Dua Tingkat merangkumi 5 jenis saiz rumah untuk memenuhi kehendak pelbagai kategori pembeli dan ianya direkabentuk bersesuaian mengikut gaya kehidupan terkini.

Karya Residensi boleh diakses melalui lebuhraya utama di Lembah Klang iaitu Lebuhraya Persekutuan dan Kesas. Kemudahan lain yang sediada termasuklah sekolah rendah dan menengah, hospital dan ianya hanya 2-5 KM sahaja daripada bandar Klang. Untuk tujuan membeli barang keperluan harian, Pasaraya Giant Jalan Kebun adalah sangat berdekatan. Bagi mereka yang selalu menggunakan khidmat komuter, kemudahan komuter ini terletak 2.5KM sahaja daripada tapak projek.

Karya Residensi menawarkan 5 jenis saiz rumah dengan harga yang sangat kompetitif. Susunatur dalamnya juga direka dengan penuh ketelitian dan amat praktikal dengan gaya kehidupan masakini. Dengan kedudukan yang sangat strategik ditambah dengan kemudahan yang telah sediada termasuk infrastuktur kemudahan awam, pelaburan hartanah Karya ‘Residensi ini adalah sangat berbaloi.

Terbaru LRT3, iaitu 36KM LRT yang akan menghubungkan Bandar Utama Petaling Jaya dan Bandar Klang dimana ianya telah diumumkan pada 24hb April 2013 dan dijangka beroperasi pada tahun 2020. Ini sudah tentunya meningkatkan nilai hartanah di sekitar bandar Klang termasuklah Karya Residensi. Stesen LRT yang terdekat hanyalah 10 minit daripada tapak projek.

Pelan Lokasi

Pelan Lantai

 

Semua illustrasi dan gambar-gambar di dalam risalah ini adalah gambaran artis sahaja, pemilik dan pemaju tidak boleh dipertanggungjawabkan terhadap sebarang kesilapan, salah nyata atau perubahan, maklumat yang terkandung di sini adalah tertakluk kepada perubahan sebagaimana yang dikehendaki oleh pihak berkuasa / arkitek dan tidak boleh dianggap sebahagian daripada tawaran atau kontrak.

STATUS KEMAJUAN TAPAK

Kalkulator Pinjaman